מנות קלאסיות מוכנות בשיטות מודרניות הם הטרנד הבא בעולם הבישול
הכנת המתכונים של סבתא בצורה מודרנית חוזרים ובגדול בעולם האוכל ונותנים באז גדול, אבל האם האוכל "כמו של סבתא" היא מטרת הבישול החדשה?
הכנת המאכלים המשפחתיים בבית לא תעלם לעולם, אך האם גם המסעדות יכניסו את "המאכלים של סבתא" אליהם לתפריט?
הישנים החדשים
המסעדות החדשות יתנו לכם לטעום את הטעם של ״הבית״, יגישו לכם קציצות של סבתא, את השקשוקה של אבא והלחם של סבתא ומיד תרגישו בבית. לאט לאט יותר ויותר מסעדות מאמצות את טעם "הבית" ומגישות לכם אוכל בייתי מהמתכונים של השפחה.
- מאיר'ס פתיליות בחיפה
- מסעדת ג'מילה ברמת גן
- מסעדת צ׳ומה בתל אביב
- מנזה אוכל ביתי ברמת גן הם חלק קטן מאוד למגמה זו.
הראשונים שהעזו להביא את האוכל הביתי של עדות המזרח אל המשעדות שלהם היו חיים כהן ומאיר אדוני שבלי שום ספק הביאו לקדמת הבמה את האוכל המשפחתי אל הצלחת שלכם.
יותר ויותר מסעדות מתמסרות לשחזור המטבח המקומי או מעדכנות מתכונים של הדור הקודם, המטרה: להחזיר מתכונים לחיים, של אמא ואבא, כמו גם סבתא וסבא, מותאמים עם טריקים עכשוויים ושיטות הכנה חדשות ולכן הם פרשנויות מודרניות לאכול של פעם.
במיקומים חדשים אלה עם עיצובים עכשוויים, אווירה קלילה הרצון לחזור"הביתה" יכולה וצריכה להתעורר בקלות.
בין אם רואים בכך תנועה נגדית לגלובליזציה, הגעגועים הנוסטלגיים למקור או שמנות הרטרו הן פשוט אוכל נשמה מוכח – התשובה הקולינרית חזקה מתמיד .
מתכוני העוגה של סבתא
מכיוון ש"כמו של סבתא" זו המטרה הקולינרית החדשה, העוגות המסורתיות שוב נכנסות למוקד. אם עוד לא השגת אותם, רוצו לשאול את סבא וסבתא על המתכונים שלהם בהקדם האפשרי.
לקבלת השראה למתכון כנסו למתכון הקציצות של סבתא שרה או חפשו מתכונים במתכון סבתא והתחילו לבשל!!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר תגובה!